TESZT

Onyx Boox Page e-book olvasó teszt – Ideális méret és kiváló funkciók 

A Boox 2009 óta elhivatott a produktivitást támogató digitális eszközök gyártása iránt, így azóta dobják sorra piacra a legújabb e-book olvasókat. Kipróbáltuk, hogy egy belépő szintű modell mire képes a kínálatunkban. 

Külső: 

A Page tablet egy 7 hüvelykes e-ink Carta 1200 érintőképernyővel lett felszerelve, amely 1264*1680 pixel felbontással rendelkezik. A Carta Plus technológia előnye, hogy nagyobb kontrasztot képesek megjeleníteni, így ez mindenképpen hasznos egy fekete-fehér színeket használó e-book olvasónál. A kijelző egyébként a szürke 16 árnyalatát képes megjeleníteni 300 ppi pixelsűrűséggel. Szerencsére a gyártó a szemfáradtság ellen is megoldást kínál, ugyanis a Moon Light 2 technológiának hála a fényviszonyokhoz alkalmazkodó megvilágítást biztosít a kijelző. 

Dizájn és papírszerű élmény 

A Boox-ra abszolút jellemző a letisztult dizájn, természetesen a Page esetében sincs ez másként. Fekete káváján egy beépített lapozó gomb foglal helyet, amely rendkívül kényelmessé teszi az olvasást, sőt segíti a kétkezes használatot. Továbbá a gomb görgőként is funkcionál, így akár navigálásra is alkalmas. A hátulján lévő betűkre emlékeztető minta pedig megtöri az egyszerűséget, ezzel pedig egy kis extrát ad a fekete burkolatnak. 

Egy e-book olvasó kiválasztásánál fontos szempont a méret és hogy milyen érzetet kelt kézben tartva. A Page hihetetlenül vékony és kompakt, így erre nem lehet panaszunk. Könnyedén elfér a tenyerünkben, mindössze 195 grammot nyom, szóval utazások alkalmával jó kis társunk lehet, akár reggel amíg a metrón ülve olvasgathatjuk kedvenc könyvünket.  

Papírszerű élményt kínál a Page a beépített NeoReader segítségével: kiemelhetünk mondatokat, bekezdéseket, készíthetünk megjegyzéseket, amiket egyszerűen meg is oszthatunk másokkal. Ezeket szinkronizálhatod is az Onyx Cloud szolgáltatással, ami 10 GB ingyenes tárhelyet kínál. 

Hardveres felszereltség és operációs rendszer 

A Page a Qualcomm fejlett nyolcmagos CPU-jával és a 3 GB RAM + 32 GB ROM továbbfejlesztett konfigurációjával vadonatúj zökkenőmentes élményt nyújt. A belső tárhely 32 GB, azonban tovább bővíthető microSD-kártyával, szóval elég sok mindent tárolhatunk ezen a kis eszközön. 

A vezeték nélküli csatlakoztathatóságot tekintve pedig a Page rendelkezik Bluetooth 5.0 és wifi csatlakozási lehetőséggel.  

A Page e-book olvasón Adroid 11 rendszer fut, ráadásul nyílt formában, így egyszerűen navigálhatsz a weboldalakon vagy akár harmadik féltől származó alkalmazásokban is. Ennek az operációs rendszernek köszöntően támogatja a legtöbb szöveg és e-book kiterjesztést (TXT, HTML, RTF, FB2, FB2.zip, FB3, DOC, DOCX, PRC, MOBI, CHM, EPUB, JPG, PNG, GIF, BMP, PDF, DjVu, MP3, WAV, CBR, CBZ). 

Integrálhatjuk a Google Drive, a Dropbox és a OneDrive felső alapú tárhelyeket is, amelyek még kényelmesebbé teszik a fájlok online elérését. 

Ha zenehallgatásra szeretnéd használni a Page-t, akkor arra is van lehetőséged, ugyanis a beépített hangszóróknak hála ez abszolút megoldható, sőt ez a hangoskönyveknél is nagyon hasznos funkció. Nyugi, ha nem szeretnéd, hogy mindenki hallja, ami éppen szól, akkor fejhallgatót is csatlakoztathatsz a tablethez. 

Utolsóként pedig az üzemidőt mindenképpen érdemes megemlíteni, mivel a 2300 mAh-s akkumulátornak köszönhetően szerencsére hosszú ideig hű társunk lesz anélkül, hogy folyamatosan töltögetnünk kellene. 

Összefoglalás 

A Boox Page tablet egy rendkívül hasznos e-book olvasó, ami ár-érték arányát tekintve nagyon jó vételnek számít a maga 95.000 Ft körüli árával.  Nekünk nagyon tetszik a kis mérete, így könnyedén magunkkal vihetjük bárhová. 

https://go.360prsolution.com/BooxPageITradar